MAHAI-INGURUA

Konekta Ideiak «GREEN JAN: Elikadura jasangarria» joan den apirilaren 24an hasi zen jardunaldi honekin, programaren helburuen eta jardueren berri emateko, bai eta proiektu hau taxutzen eta dinamizatzen inplikatuta egon diren eragileak ezagutzera emateko ere.

MAHAI-INGURUA | APIRILAK 24: “Jasangarritasuna elikadura-sisteman: granjatik mahaira”.

  • Gaur egungo elikadura-sistemak: indarguneak eta ahuleziak
  • Elikadura jasangarria hainbat eremutan: ekoizpena, eraldaketa, sukaldaritza, elikagai-xahutzea…

HIZLARIAK:

 

Belaze proiektua
Nekazaritza esperientzia eskaintzen du Zenitaldekoa baserrian. Baserriko bizimodua eta baserritarren lanbidea ezagutaraztea du helburu.

Crops4Life proiektua
Proiektu honen helburua Vitoria-Gasteizko nekazaritzako elikagaien sistemaren ingurumen-aztarna murriztea da, bertako elikagaien eta nekazaritza birsortzailearen ekoizpena handituz.

Mangiare a mesa puesta eta Cuarto y mitad
Gentzane Landak 2012an, ‘Mangiare a mesa puesta’ sukaldaritzako bloga inauguratu zuen, eta ordutik bere errezetak partekatu ditu bertan. Gainera, bere gaztandegi artisauan, “Cuarto y mitad”, askotariko produktu gastronomikoak eskaintzen ditu.

BCC Innovation
Paula Torán gastronomia jasangarriko ikertzailea da Basque Culinary Center (BCC) Innovation-en. Bere lana ekonomia zirkularrean, elikadura-sistemetan eta gastronomiaren bidez biodibertsitatea sustatzean oinarritzen da.

 

 KONTAKTUA

gazteria@bilbao.eus

944 20 30 98 (Ast-ost 9: 00etatik 14:00etara eta asteazkenetan 17:00ak arte)