Elikadura jasangarriari buruz ikasi, partekatu eta ikertzeko aukera izango duzu landu beharreko eremu guztietan aditua den lantalde baten eskutik: ingurumen-aktibismoa, ekoizpena, elikagai-xahutzea, sukaldaritza, baratze komunitarioak, etab.
Tailerren ezaugarriak:
Parte-hartzaileak: 18 eta 35 urte bitartean.
- Doako tailerrak
- Plaza mugatuak*
*Plazak honako irizpide hauen arabera egokituko dira:
- Parte-hartzaileen interesa.
- Ibilbide pertsonala elikaduraren esparruan.
TAILERREN KRONOGRAMA
- Nekazaritza bertikaleko tailerra etxean
Larunbata, apirilak 27 eta maiatzak 4
17:00 – 19:00
Inskripzioa: Izena emateko fitxa bete eta behin beteta, atxikituta bidali laperrera@bilbao.eus helbide elektronikora.
- Konposata etxean: 3Dn inprimatutako konposta-ontziak
Asteartea, apirilak 30 eta maiatzak 7
18:00 – 20:00
Inskripzioa: Izena emateko fitxa bete eta behin beteta, atxikituta bidali laperrera@bilbao.eus helbide elektronikora.
- Bilbao Jangarri. Etxean baratze bat egiteko aholkuak.
Asteazkena, maiatzak 8
18:00 – 20:00
Elikagaiak etxean hazteko teknikak aurkeztuko dira. Hazi lokal eta ekologikoen garrantzia azalduko da, baita hauek landatzeko egutegiari buruz ere. Azkenik, tokiko zukuen dastaketa “itsua” egingo da.
Emailea: Euskadiko Hazien Sarea
Inskripzioak: https://info.bc3research.org/event/konekta-ideiak-green-jan-elikadura-jasangarria-konekta-ideiak-green-jan-alimentacion-sostenible/
- Baratze adimendunerako sentsorika
Asteartea, maiatzak 14, 21 eta 28
18:00 – 20:00
Inskripzioa: Izena emateko fitxa bete eta behin beteta, atxikituta bidali laperrera@bilbao.eus helbide elektronikora.
- Janaria eta berrikuntza: ezagutu elikadura jasangarriko proiektu sozial eta ekonomiko berriak
Asteazkena, maiatzak 15
18:00 – 19:30
Elikadura jasangarriarekin zerikusia duten proiektu berritzaileak ezagutzeko aukera izango dugu, baita horien barnean gazteek izandako esperientziak ere.Emailea: Crops4Life, Hermeneus, Delikatetxe eta Das Baumhaus
- YUM SESSION! – Prestatu zure tupper jasangarria!
Astelehena, maiatzak 20
18:00 – 20:00Iraunkortasunairizpidetzat hartzea gure elikadura-ohituretan, asteko plangintzaren bidez, gure egunerokotasunean pentsamendu kritikoa sortzeko.
Emailea: Gentzane Landa
Inskripzioak: https://info.bc3research.org/event/konekta-ideiak-green-jan-elikadura-jasangarria-konekta-ideiak-green-jan-alimentacion-sostenible/
KONTAKTUA
944 20 30 98 (Ast-ost 9: 00etatik 14:00etara eta asteazkenetan 17:00ak arte)